L'expresident de Bankia Rodrigo Rato ha dit avui davant l'Audiència Nacional que la seva marxa de l'entitat el 7 de maig de 2012 va ser motivada pel llavors "president del Govern", Mariano Rajoy, qui el "va fer fora" del càrrec, donant inici a la "intervenció política" del banc.

Així mateix, ha relatat que en cap moment el Banc d'Espanya va mostrar objeccions al fet que l'entitat sortís a Borsa, el juliol de 2011, amb un fort descompte, ja que l'objectiu era executar l'operació abans de setembre per a evitar la seva nacionalització.

Davant la secció quarta de la sala penal, que ha reprès aquest matí la sessió, l'exministre ha explicat que l'organisme regulador "no estava transmetent que a un determinat preu l'acció no valia la pena, sinó que abans de setembre havia d'haver sortit", una consigna que partia "del FROB i la ministra", en al·lusió a la llavors titular d'Economia, Elena Salgado.

Sobre aquest tema, Rato ha insistit que el mateix fons, que ja abans havia aportat 4.465 milions d'euros per a la integració de les set caixes que van donar lloc a Bankia, va constatar que "tenia un cost major" no saltar al parquet que fer-lo a un preu menor de l'inicialment acordat.