16 de gener de 2019
16.01.2019
Diari de Girona

Detenen els dos fundadors i nou persones més pel cas iDental

Els imputen administració fraudulenta, pertinença a organització criminal, estafa i apropiació indeguda

16.01.2019 | 01:52
Detenen els dos fundadors i nou persones més pel cas iDental

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha ordenat la detenció d'11 persones i diversos escorcolls, entre els quals a Girona, en el marc de la macrocausa que investiga el frau de les clíniques d'iDental. Dos dels arrestats són els fundadors de l'empresa i un d'ells es trobava al Regne Unit.

Als detinguts se'ls imputen delictes d'administració fraudulenta, pertinença a organització criminal, estafa continuada, apropiació indeguda, alçament de béns, falsedat documental i blanqueig de capitals.

Segons la investigació que dirigeix el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5, els sospitosos captaven fons d'inversors internacionals i entitats de crèdit amb l'aparent intenció de comprar i reflotar empreses en crisi. Però en realitat les descapitalitzaven i desviaven els fons per al seu enriquiment personal. La quantitat del que s'ha defraudat podria superar els 60 milions d'euros.

A més de les 11 detencions la passada matinada, agents de la UDEF també han practicat escorcolls a Madrid, Alacant, Múrcia, Granada, Girona i la Corunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook