El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va iniciar el divendres 11 de gener el pagament de l'ajut concedit l'any passat per a l'execució d'un projecte mediambiental de lluita contra el cargol poma i millora de la biodiversitat al Delta de l'Ebre, en el marc de l'operació sobre Conservació de la biodiversitat i lluita contra espècies invasores contemplada en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya. Es tracta del tercer pagament realitzat en un període de cinc anys (de 2015 a 2020), dins del qual cada any s'han d'anar executant actuacions lligades a memòries i convenis anuals emmarcats dins del projecte quinquennal. L'import total a pagar en el marc d'aquest conveni és d'1.195.124,82 euros cofinançats entre el DARP i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Del total de l'import, 463.720,16 euros s'han destinat al pagament de l'encàrrec de gestió realitzat a Forestal Catalana SA, en tant que mitjà propi de la Generalitat de Catalunya, per a l'execució d'una part de les actuacions, i els 731.404,66 euros restants s'han distribuït entre els diferents membres del grup que executaven actuacions.

Segons un comunicat d'Agricultura, ja s'està treballant per a la formalització del quart conveni entre el DARP i el grup, que en aquesta ocasió serà un conveni bianual que cobrirà les anualitats 2019 i 2020 que ha de permetre continuar lluitant contra aquesta plaga i contribuir a la millora de la biodiversitat del Delta de l'Ebre.