24 de gener de 2019
24.01.2019
Diari de Girona

Els treballadors de Nestlé fan vaga per l'increment salarial

L'aturada es va iniciar ahir a la nit en protesta contra el bloqueig del conveni i perquè l'empresa accepti superar l'1,5% d'augment que proposa

24.01.2019 | 00:30
Sindicats i treballadors es van concentrar ahir a la nit a l'entrada de la Nestlé per protestar.

La fàbrica Nestlé de Girona viu des d'ahir a la nit un dia de vaga històrica. Els treballadors de la fàbrica Nestlé de Girona van rebutjar en assemblea la proposta de la direcció i, en conseqüència, han anat a la vaga de 24 hores convocada per protestar contra el bloqueig del conveni. En conseqüència, es va decidir mantenir la vaga a la fàbrica Nestlé de Girona. Els sindicats havien convocat protestes davant la rotonda que hi ha a la factoria i que dona accés a l'AP-7.

L'aturada va començar amb el torn de nit i, entre d'altres, vol forçar l'empresa a millorar els increments salarials (passant de l'1,5% fix al 3%). Segons fonts sindicals, l'empresa estava disposada a assegurar que, si l'IPC anual superava aquest marge proposat, al final es garantiria una increment perquè no es perdi poder adquisitiu.

La contraproposta

Dimarts la direcció de la planta va fer una contraproposta de darrera hora a la comissió que negocia el nou conveni. No va entrar a parlar de millores salarials, però sí de reducció d'hores. L'empresa va oferir-los una rebaixa de dos dies en la jornada anual. Actualment, aquesta és de 1.776 hores. Nestlé va proposar reduir-la vuit hores aquest 2019 i vuit hores més l'any vinent.

La proposta va dividir els sindicats que formen part del comitè (CCOO, UGT, CGT, CSIF i TU). Mentre alguns s'hi van mostrar a favor, d'altres com la CGT la van rebutjar de ple. La proposta es va sotmetre a votació dels treballadors ahir al matí. Des de dimarts a la nit i fins ahir al migdia, aprofitant els diferents torns, els empleats han anat dipositant el seu vot dins una urna.

Dels 807 treballadors que té la factoria, van votar 666. I d'aquests, una àmplia majoria, 394, es van decantar per no acceptar la proposta de la direcció. Els 272 restants hi van votar a favor. Tots els sindicats van destacar l'alta participació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook