Puratos Iberia, filial de la multinacional belga Puratos Group, invertirà més de tres milions d'euros en una nova fàbrica de masses mare líquides actives que es construirà a la seu que la companyia té a Sils.

La nova planta permetrà duplicar la capacitat actual de la companyia, donant així resposta a les necessitats del mercat, va informar Puratos Iberia. La companyia va començar a vendre masses mare líquides actives fa més d'una dècada, i ja representa el 90% del total de les masses mare fabricades per Puratos a Espanya i Portugal amb un creixement anual del 20%.

Puratos està realitzant altres inversions per ampliar i segregar les línies de producció i per poder fabricar ingredients que permetin a l'empresa adaptar-se a les necessitats dietètiques i nutricionals del consumidor final.

Amb aquesta segregació de línies s'eviten contaminacions creuades i permet produir, per exemple, productes totalment lliures d'al·lergògens o productes sense gluten, i fruit d'aquestes inversions la fàbrica de Sils ha rebut recentment la certificació Bio per poder produir els seus productes de la nova gamma «Bio».

Més de 150 milions de facturació

Encara no fa un any, Puratos Group va nomenar Jorge Grande nou director general de Puratos a Espanya. Grande s'incorporava a la filial espanyola del grup belga en substitució de Ramon Escaler, qui accedia a la seva jubilació després de dirigir l'entitat al llarg dels últims 17 anys.

Puratos Espanya va facturar, el 2016, més de 150 milions d'euros i és líder en el desenvolupament de productes, tecnologies i solucions per al sector del pa, pastisseria i xocolateria. Puratos Espanya va aprofitar el canvi amb l'objectiu de «consolidar el lideratge de la companyia i aconseguir més quota de mercat».