La GSMA, organitzadora del Mobile World Congress (MWC), està «molt contenta» amb la seu barcelonina, però el 2018 tenia preparades dues ubicacions alternatives a l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona, per a traslladar el congrés de mòbils fora d'Espanya pel context polític a Catalunya.

Ho va dir aquest dimecres el conseller delegat de GSMA -associació que agrupa la indústria mòbil i impulsa l'esdeveniment-, John Hoffman, en presentar en roda de premsa la nova edició, que se celebrarà del 25 al 28 de febrer en els recintes de Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona i La Farga de l'Hospitalet de Llobregat.

Hoffman va afegit que l'any passat l'organització «estava extremadament nerviosa" i que per això estaven preparats per a traslladar l'esdeveniment fora de Barcelona.

Més de 107.000 assistents

El Mobile World Congress preveu uns 107.000 assistents aquest any, com el passat, i un impacte econòmic de 473 milions d'euros en la seva catorzena edició a Barcelona. Ho va anunciar el conseller delegat de GSMA -que agrupa la indústria mòbil i impulsa l'esdeveniment-, John Hoffman, en presentar en roda de premsa l'edició que se celebrarà del 25 al 28 de febrer als recintes Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona i a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat.

El saló portarà com a lema 'Intelligent connectivity' -Connectivitat intel·ligent- i preveu generar uns 13.900 llocs de treball temporals, a més de comptar amb 2.400 expositors, 170 delegacions governamentals i 200 països i regions.

S'abordarà el concepte de connexió intel·ligent a través de diverses qüestions com el 5G, l'Internet de les Coses (IdC), la intel·ligència artificial (IA) i les macrodades, a més de tractar com incideix, per exemple, en la indústria 4.0, el benestar i la confiança digital i la innovació disruptiva.IMPACTE ACUMULAT

Hoffman ha subratllat que, des de la primera edició del MWC a Barcelona el 2006, el congrés ha generat per a Barcelona un impacte econòmic de prop de 4.800 milions d'euros i 128.000 llocs de treball temporals.