El Banc Sabadell va obtenir uns beneficis de 328,1 milions d'euros el 2018, xifra que representa una caiguda del 54,2% respecte l'any anterior, segons la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El descens es deu a la integració de TSB -ja culminada- i a la neteja del seu balanç, amb uns costos extraordinaris de 637,1 milions d'euros.

Sense tenir en compte els efectes de la integració del banc britànic, el benefici atribuït del Banc Sabadell hauria caigut un 16,3%, fins als 568 milions d'euros davant els 678 MEUR del 2017, mentre que els del grup haurien crescut un 9,6% (783,3 MEUR). El marge d'interessos en tancar l'exercici de l'any passat es van situar en els 3.675 milions d'euros, un 0,7% més. D'altra banda, el consell d'administració aprova el repartiment d'un dividend complementari en efectiu de 0,01 euros per acció, que se sumen als 0,02 ja repartits.

Fa uns dies, el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ja va advertir en una conferència a la Cambra de Comerç de Sabadell que els resultats de l'entitat del 2018 estarien «molt condicionats» pels problemes informàtics de la filial britànica de l'entitat, TSB, ja que van generar «sobrecostos» i havien acabat costant «un dineral», segons va comentar. La integració de la plataforma tecnològica del TSB a la de tot el grup va ocasionar que milions d'usuaris del banc al Regne Unit no poguessin accedir als seus comptes a través de la web i l'app i també va haver alguns casos en què persones van poder veure online tots els comptes dels quals eren persones autoritzades, encara que no en fossin titulars.

Augmenta el negoci bancari

El negoci bancari -el marge d'interessos i comissions netes- va augmentar un 2,4% trimestral i un 4,1% més excloent el TSB. A nivell de grup, el creixement interanual va ser del 2,9%. El marge de clients va arribar al 2,73% a nivell de grup en tancar el trimestre i les comissions netes van augmentar un 9,6% pel bon comportament de les comissions de serveis i gestió d'actius, segons informa l'entitat.

Les despeses d'explotació es van situar en els 2.920,4 milions d'euros en tancar l'exercici. Els costos no recurrents van pujar fins als 291,5 milions d'euros a causa de la migració i postmigració de TSB, mentre que els recurrents van pujar fins als 2.628 milions d'euros, un 0,3% més.