La primera incubadora d'alta tecnologia en impressió 3D s'instal·la a partir d'aquest divendres al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) com el primer pas d'un projecte més ambiciós anomenat DFactory 4.0.

En la inauguració del laboratori aquest dilluns, el Consorci i la Fundació Leitat van anunciar que invertiran 100 milions d'euros per construir un centre de robòtica i impressió 3D de 70.000 metres quadrats als terrenys de l'antiga fàbrica SEAT.

El 2020 s'inaugurarà la primera fase, amb un espai d'oficines, laboratoris i incubació de 17.000 metres quadrats i que tindrà un cost de 20 milions d'euros. Fins llavors, la seu de l'ens acollirà una incubadora d'impressió 3D que assistirà una trentena d'empreses dels sectors de la sanitat, de la logística o de la mobilitat entre sis i dotze mesos, amb el suport econòmic dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La zona d'incubació està equipada amb quatre impressores industrials 3D d'última generació, tres miniimpressores, així com àrees de postprocessament, disseny i metrologia i, per tant, podrà proporcionar a les empreses serveis al llarg de tota la cadena de valor.

Compta amb maquinària específica de producció en plàstic i resines, amb sis tecnologies diferents de fabricació additiva. Amb una inversió d'uns tres milions d'euros, aquesta iniciativa preveu incubar més de 100 projectes empresarials en els pròxims cinc anys, perquè és capaç d'albergar uns 25 projectes cada any, i també té capacitat per oferir serveis sense que les empreses hagin de desplaçar-se a les instal·lacions del Consorci.

En representació del gabinet de Pedro Sánchez, va assistir a la inauguració de la incubadora el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque.