Abanca ofereix 1.700 milions d'euros per quedar-se el 100% de Liberbank mitjançant un bescanvi d'accions amb les fundacions de Cajastur, Caixa Extremadura i Caixa Cantàbria, i, en teoria, un pagament de gairebé 1.300 milions a la resta d'accionistes.

El banc d'origen gallec controlat per Juan Carlos Escotet sembla disposat a pagar 0,56 euros per títol als accionistes, segons va informar la CNMV, no obstant això, la seva proposta és singular perquè s'articularia com una opa per fases i arriba en ple procés de fusió de Liberbank amb Unicaja Banc.

Aquestes dues últimes entitats traslladen que avancen en la seva fusió, que sembla continuar sent la prioritat d'ambdues; no obstant això, la irrupció d'Abanca ha provocat que Liberbank es dispari en Borsa més del 17%, després d'estar suspesa de cotització a primera hora de la sessió, i que Unicaja Banc retrocedeixi gairebé un 4%.

Abanca és el grup resultant de la fusió de Caixa Galícia i Caixanova, que va rebre més de 9.000 milions d'ajudes públiques i va suposar pèrdues per a l'Estat superiors a 8.000 milions, perquè Escotet es va quedar amb ell en subhasta pública per tot just 1.000 milions. Des de llavors, el banc ha tret pit de la seva solvència i nivells de capitalització, i s'ha embarcat en processos d'expansió, com la compra de la xarxa de la Caixa Geral de Dipòsits portuguesa.