La vinoteca més gran del món, amb unes instal·lacions de 15.000 m2 i 12.000 referències de vins i licors, ha incorporat recentment en els lineals de la seva botiga, etiquetes electròniques i que disposen a més de la tecnologia NFC, que permet la connectivitat inalàmbrica segura entre dos dispositius amb el corresponent intercanvi de dades.

L'etiqueta informa al consumidor del nom del producte, preu, puntuació en el cas que sigui un vi (segons els crítics més importants Robert Parker o Guía Peñin), si disposa d'alguna oferta o la tipologia del vi: si és natural, ecològic, biodinàmic o vegà a través del logotip corresponent.

L'avantatge principal d'aquestes etiquetes a més, és el sistema NFC que porta integrat. El consumidor té la possibilitat de disposar d'informació molt detallada directament al mòbil en el moment de la compra. L'usuari ha de tenir activada la opció NFC del dispositiu i apropar-lo a l'etiqueta, a continuació s'obre el navegador amb la fitxa completa del producte, que correspon a la informació que es pot trobar a GrauOnline.com.

En el darrer any, Vins i Licors Grau ha fet un pas més en innovació amb la introducció de noves tecnologies en el departament logístic i la vinoteca. Per una banda, ha posat a punt un magatzem robotitzat per a la preparació d'ampolles per unitats, fet que ha permès ser més eficients en les comandes online i el canal HORECA. Per altra banda, la implementació de la tecnologia NFC en les etiquetes de la vinoteca, ha facilitat al consumidor tenir tota la informació possible abans de la decisió de compra.

Una gran selecció

Més de 12.000 referències de tot el món adornen les prestatgeries d'una de les vinoteques més grans d'Europa. Vins tranquils i escumosos. Vins de casa -de la DO Empordà, del Priorat i la Rioja-, i de procedència internacional. Entre les rústiques prestatgeries també hi ha lloc pels millors destil·lats i licors de fruites, d'herbes, de cacau o de cafè. I en una zona privilegiada, elevada i envidrada, es troba la Selecció Grans Vins, la joia de la vinoteca.

Amb 40 anys de trajectòria dins el sector, l'empresa va ampliar fa un parell d'any les seves instal·lacions, on destaca un nou magatzem climatitzat de 1.200 metres quadrats que se suma als 8.000 metres quadrats ja existents. Així mateix, s'ha augmentat l'espai de la vinoteca amb 500 metres quadrats que corresponen a la Selecció Grans Vins i a la zona de vins blancs i rosats. A més, s'ha creat un espai subterrani de 400 metres quadrats dedicat a la realització de presentacions i tastos de vins, així com un celler d'anyades antigues amb vins que van dels anys 20 als 80.