La consellera del Departament d'Agricultura, Teresa Jordà, va destacar en el marc de la jornada «Reg i futur», que es va celebrar el divendres de la setmana passada a Mollerussa, organitzada per la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, que «la modernització dels regadius al segle XXI és una necessitat, perquè és imprescindible fer un ús de l'aigua amb criteris de sostenibilitat. I és una oportunitat perquè en millora la gestió i racionalitza l'ús de l'aigua, permet la introducció de nous conreus i produccions i ajusta el consum a les necessitats». En aquest sentit, la consellera referma el compromís del Departament de contribuir a la modernització dels regadius de Catalunya, i sobretot dels Canals d'Urgell.

Teresa Jordà va explicar que, fins ara s'han iniciat estudis i projectes per donar solucions a la problemàtica de la modernització de les xarxes de distribució dels canals d'Urgell per un import de 3,4 milions d'euros, i va afirmar que la voluntat és continuar aquesta tasca amb la col·laboració de la nova junta directiva d'aquesta Comunitat de Regants. La consellera va remarcar que «vista la importància del regadiu a Catalunya, i tal com va començar a impulsar la consellera Serret fins a l'aplicació de l'article 155, aquest país s'ha de dotar d'una Agència Catalana del Regadiu».

La mateixa va afegir que el nou òrgan serà «un espai de concertació, format per l'Administració, usuaris i personal tècnic que integrarà totes les polítiques que afecten el regadiu». Jordà va anunciar que en el primer semestre de 2019 es resoldrà la convocatòria d'ajuts 2019-2021 adreçats a les Comunitats de Regants de tot Catalunya, dotada amb més d'11 milions d'euros.