El nombre de comptes registrats de diners mòbils va arribar al tancament del 2018 als 866 milions de 90 països, cosa que representa un augment del 20% respecte l'any 2017, segons un informe elaborat per la GSMA, l'associació de la indústria mòbil i organitzadora del Mobile World Congress (MWC).

La vuitena edició de l'Informe sobre l'estat de la indústria dels diners mòbils també recull que aquest sector va processar el 2018 transaccions per valor de 1.150 milions d'euros al dia. A més, incideix que els valors de les transaccions digitals tenen un creixement que supera el doble de la taxa de transaccions en efectiu, el que, segons ell, indica que els diners en efectiu «estan perdent importància a la vida dels clients».

«El nostre estudi revela que, per a les persones més vulnerables del món, els beneficis dels diners mòbils són reals i amplis», va destacar el director general de la GSMA, Mats Granryd, que va incidir que el ràpid avanç d'aquesta indústria es produeix en un context de creixent accés a internet i d'adopció de telèfons intel·ligents.

«Oportunitat extraordinària»

De fet, Granryd va assegurar que, ara més que mai, «la incomparable escala mundial dels mòbils ofereix una oportunitat extraordinària per arribar als 1.700 milions de persones que segueixen estant excloses des del punt de vista financer».

L'informe estableix com a principals característiques d'aquesta indústria el 2018 una millor experiència de client gràcies a la creixent adopció de telèfons intel·ligents i a l'expansió de la interoperabilitat dels diners mòbils, la diversificació de l'ecosistema de pagaments o la introducció d'una regulació cada cop més complexa.

Una altra tendència ha estat el canvi cap a un model de negoci de «pagaments com a plataforma» que connecta els consumidors i les empreses amb una sèrie de serveis de tercers, que té per objecte consolidar els diners mòbils per satisfer les necessitats canviants dels clients, des de les solucions empresarials per a microempreses i pimes fins al comerç electrònic, el crèdit, l'estalvi i les assegurances.