Els sindicats UGT i Comissions Obreres plantegen el 8M, Dia Internacional de la Dona, com una resposta als polítics i entitats que pretenen tirar enrere els avenços socials de l'últim segle. La representant socioeconòmica i secretària de les dones de CCOO Girona, Belén López, i la secretària de Política Social, Igualtat i Ocupació de la UGT, Núria Rocadembosch, van advertir que hi ha noves amenaces com «Vox o l'Església» que expliquen el feminisme com una «ideologia de gènere» i que cal combatre aquest plantejament regressiu.

La vaga dels sindicats vol anar més enllà d'una vaga laboral, ja que també pretén ser una vaga social, de cures, de consum i estudiantil i se sumaran a totes les reivindicacions que es convoquin durant el 8M. No obstant això, com a exemple, els sindicats donaran suport a les «treballadores dels supermercats DIA que es troben amenaçades per un ERO, del qual demanen la retirada».

La vaga del 8 de març s'articula en diferents eixos de reivindicació i acció, que giren al voltant de la lluita contra la feminització de la pobresa, les violències i les bretxes salarials.

Els actes previstos pels sindicats començaran a dos quarts de dotze del migdia amb una protesta davant del supermercat DIA de la carretera Barcelona. La manifestació recorrerà el centre de Girona fins a arribar a la plaça del Vi a les 12 del migdia. Serà en aquest punt on es farà la lectura del manifest que denuncia les discriminacions i desigualtats i reclama mesures eficaces que garanteixin la conciliació i la corresponsabilitat de la vida personal, laboral i familiar.

Com l'any anterior, els sindicats recomanen que els homes assumeixin els serveis mínims als llocs de treball durant la jornada de vaga, perquè les dones puguin fer dues hores d'aturada per torn. A més al sector de l'ensenyament faran 24 hores de vaga, així com al sector de l'atenció telefònica.

L'acte central tindrà lloc al vespre amb una concentració oberta al conjunt de la ciutadania i convocada per la Plataforma Feminista Gironina. Es farà a dos quarts de vuit, a la plaça U d'Octubre, i comptarà amb l'actuació de tres raperes, Skata 23, McSylvia i Alba MsDeathx, i el grup Les Anxovetes.