Antoni Porras Sánchez, emprenedor i pioner del networking empresarial a Espanya, va morir diumenge als 49 anys d'edat a Girona després d'una llarga malaltia. Porras era professor de màrqueting digital a la UPF i autor del llibre 'NET..QUE?! Networking para todos'

Després d'una etapa com a director comercial d'una empresa dedicada a l'automatització i la tecnologia de visió artificial, Porras es va bolcar en el món del networking professional. "La seva vocació era connectar empreses, emprenedors i gent amb idees perquè estava convençut que d'aquest contacte en sorgien dinàmiques creatives i nous negocis", explica un responsable patronal.

Va ser el primer que a Girona va començar a difondre les possibilitats d'Internet per connectar emprenedors i experts d'arreu del món. Molts gironins van descobrir un món nou amb xarxes com Viadeo, Neurona, eConozco, Wamba o Xing, que van ser pioneres a l'hora de connectar professionals, molt abans que Linkedin s'acabés imposant en aquest àmbit.

Gràcies a ell i a el club «Girona 6º», molts emprenedors van poder presentar els seus projectes i entrar en contacte. Aquesta iniciativa va ser l'embrió de 6grados.com que el va portar a organitzar centenars d'esdeveniments de networking professional a ciutats d'arreu de l'Estat, però també a Llatinoamèrica, Estats Units i l'Orient Mitjà.

Diverses administracions i organitzacions empresarials el van contractar com a consultor. Va canalitzar aquesta activiat i una de creixent en l'àmbit del màrqueting digital i el social media a través de APSNetworking. Abans d'aturar la seva activitat professional per la malaltia que patia, estava preparant un nou llibre.

En el seu perfil de Facebook, desenes de persones han deixat missatges de condol destacant la seva energia, alegria, vitalisme, entusiasme en els diferents projectes en els que estava implicat