Danone va celebrar fa unes setmanes la vuitena edició de les Trobades Ramaderes en les quals reconeix el treball de 250 productors de llet d'arreu d'Espanya que col·laboren amb la companyia. Segons l'empresa, el principal objectiu dels premis és fer valdre la figura del ramader i el treball de proximitat que, al seu torn, garanteixen una matèria primera de qualitat. En total, Danone ha premiat a 17 productors lleters de 6 comunitats autònomes. Pel que fa a Catalunya, l'explotació Can Nogué de Girona ha estat guardonada amb el Premi Qualitat i Seguretat Alimentària, la Granja Can Ribas, de Maçanet de la Selva, ha rebut el reconeixement com a Jove Ramader, i l'explotació SAT La Pasiega, d'Abrera, ha obtingut el Premi de Sostenibilitat i Benestar Animal.

L'edició d'enguany de les Trobades Ramaderes reconeix el treball dels productors làctics repartits per l'Estat que col·laboren amb l'empresa. Pel que fa als premis, aquests es divideixen en tres categories: Qualitat i Seguretat Alimentària, Sostenibilitat i Benestar Animal, i la nova línia de Jove Ramader, destinada a reconèixer les explotacions que aposten pel relleu generacional. Segons explica Danone en un comunicat, aquesta vegada els premis han anat destinats a 17 productors de 6 comunitats autònomes: Galícia, Astúries, Catalunya, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, i la Comunitat Valenciana.

El director de l'àrea de Llet de Danone, Antoni Bandrés, afirma que «els ramaders amb els quals col·laborem a Danone ens ajuden a seguir oferint avui dia un producte igual de natural i genuí que quan vam llançar el nostre primer iogurt a Espanya, 100 anys enrere. Per aquest motiu, és un orgull poder agrair-los el seu esforç i seguir cultivant la relació a llarg termini que mantenim amb ells per afrontar conjuntament els reptes de futur». La mateixa empresa de làctics afirma «donar suport als ramaders amb l'objectiu de mantenir alts nivells de qualitat i sostenibilitat i per potenciar el producte de proximitat i el desenvolupament de les economies locals. Per aquest motiu, el 100% de la llet fresca utilitzada a les fàbriques del nostre país és d'origen espanyol: prop d'un milió de litres de llet fresca arriben cada dia a les instal·lacions de Danone a Tres Cantos, a Madrid, a Parets del Vallès, al municipi valencià d'Aldaya, i a la localitat de Salas, a Astúries».

Reconeixements a Catalunya

L'explotació gironina Can Nogué, ubicada a Cistella, ha rebut el Premi a la Qualitat i Seguretat Alimentària. Amb el jove productor làctic Moisès Nogué al capdavant, Danone subratlla que es tracta de la primera explotació a l'Estat en posar en marxa el sistema d'anàlisi anomenat Herd Navegator, que consisteix en una eina que analitza la llet i aporta informació sobre les vaques i que permet aconseguir una major eficiència i sostenibilitat en la producció lletera. Per altra banda, el Premi a la Sostenibilitat i Benestar Animal d'enguany ha estat per a l'explotació barcelonina SAT La Pasiega. L'explotació, dirigida per Manuel Fernández, «disposa d'unes instal·lacions que milloren el confort i l'impacte ambiental, condicions que permeten un major benestar animal», ressalta la companyia.

La novetat de la vuitena edició és que Danone ha creat una nova categoria, la del Premi Jove Ramader, amb la voluntat de donar suport als productors joves i fer valdre la seva contribució en el futur de la ramaderia. Aquest guardó ha estat destinat a la Granja Can Ribas de Maçanet, encarregada d'estrenar la categoria. «Al capdavant de la granja hi ha en Josep Maria Ruiz, fill de tercera generació de ramaders i responsable d'importants inversions per a la millora de les instal·lacions amb el fi de complir amb les màximes exigències pel que fa a la qualitat de la llet, la seguretat alimentària i el benestar dels animals», explica Danone, tres punts clau per a una producció òptima i sostenible.