La plantilla de la Seguretat Social de Girona està sota mínims, en mode de supervivència, a causa de la mala gestió dels diferents organismes responsables i ni la Delegació del Govern ni els ministeris responsables en la matèria semblen ser conscients d'aquesta gravíssima situació, segons denuncia la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF).

L'any passat, CSIF ja denunciava que la situació a la província de Girona era especialment preocupant, ja que patia un descens de gairebé el 25% de personal. El tancament d'oficines comarcals (CAISS) en l'últim any era un símptoma de la gravetat de la situació.

«Al final les dades ho avalen, l'INSS de Girona, fruit del total abandó de l'Administració de l'Estat, és el segon menys productiu d'Espanya i ho és no per culpa dels seus empleats públics sinó per la greu falta de personal. No es cobreixen les vacants, ni les jubilacions ni els trasllats», va transmetre el sindicat en un comunicat de denúncia.

El sindicat majoritari en l'Administració General de l'Estat fa molt temps que denuncia la gravíssima falta de personal que pateix l'Administració de l'Estat a Girona, fruit del total abandó pels diferents governs. Segons el sindicat CSIF, l'INSS de Girona sempre havia estat capdavanter en els rànquings de productivitat i reconegut per la seva cultura de servei al client que sempre havia estat un dels seus principals senyals d'identitat. Segons el sindicat ara «l'INSS de Girona és el segon pitjor valorat en el rànquing de productivitat».

Des de CSIF Girona declaren que «malgrat la insistència de CSIF i de tenir constància que tant la Direcció Provincial com de la mateixa Subdelegació han sol·licitat en nombroses ocasions aquestes cobertures, els diferents governs centrals no han fet cas dels avisos de la degradació dels serveis públics que s'oferien als ciutadans a Girona».

Des de CSIF insisteixen que «l'atenció al públic i la minvada administració estatal, en general, funcionen gràcies a la professionalitat dels treballadors que treballen hores extres per poder donar servei a la ciutadania». «Si no hi ha cobertura de les places vacants i es posen tots els mitjans necessaris, no es podrà garantir l'atenció adequada i menys el compliment dels terminis de resolució de temes tan importants com jubilacions, incapacitats permanents, etc.», van lamentar.