L'empresa de Llagostera especialitzada en l'elaboració, la importació i la comercialització de productes del mar congelats, Globalimar Europa, i el centre d'investigació en cuina Fundació ALiCIA han signat un conveni de col·laboració per desenvolupar una nova línia de plats de peix marinats i congelats que es poden consumir després de cinc minuts al microones. L'objectiu del projecte, iniciat l'estiu de 2018, és facilitar la introducció del peix congelat en una dieta equilibrada i saludable i reduir el temps dedicat a la cuina. Batejat amb el nom de Ready to Eat, es llançarà un conjunt de plats de peix, ràpids de preparar i amb una vida útil de dos anys al congelador.

La nova línia de plats -en una primera fase- es presentaran marinats, perquè només calgui introduir-los uns minuts al microones. En una segona fase, el plat de peix s'acompanyarà de pasta o arròs. Tot, després d'una estricta investigació duta a terme a ALiCIA per garantir que els plats s'ajusten a una dieta nutricionalment adequada. La previsió és que les quatre primeres referències surtin al mercat durant el segon semestre del 2019.

Solucions de menjar ràpid

Pensat per donar solucions a famílies de dos o tres integrants que disposen de poc temps per cuinar, els plats de peix es presentaran envasats en la tecnologia skin pack de Globalimar; és a dir, recoberts amb un film transparent que crea una pel·lícula extremadament fina que millora la visibilitat i la preservació del producte i que, sobretot, evita que qualsevol forat al film faci perdre el buit i malmeti el peix. Per això, l' skin pack és un sistema al buit 100% avançat. Els productes es comercialitzaran sota la marca Aligator.