La direcció de CaixaBank obrirà el dia 1 d'abril les negociacions formals per reestructurar la plantilla, van confirmar fonts de la companyia. En la novena taula de negociació amb els sindicats, el comitè directiu de CaixaBank ha comunicat que engegarà el procés formal de reestructuració segons els articles 40, 41 i 51 de l'Estatut dels Treballadors.

Això significa que a partir de l'1 d'abril començarà el compte enrere i, en 30 dies, Caixabank podria imposar unilateralment les seves condicions. Segons els sindicats, el banc preveu acomiadar 2.157 persones.

Fonts sindicals van apuntar que l'acord «és lluny» i van criticar que la decisió presa ahir és una «amenaça» i una pressió afegida pels representants dels treballadors. CCOO va denunciar que el banc ha negociat «sense concessions» i va lamentar que «els escassos moviments han estat simbòlics».

L'organització sindical va apuntar que l'obertura del procés formal comportarà «2.157 acomiadaments forçosos, mobilitat forçosa i modificació de condicions laborals com l'horari i la promoció professional».

La mobilitat laboral, a debat

Un dels elements que més fricció generen en les negociacions és el de la mobilitat laboral i el fet que la directiva demani guardar-se un marge que els permeti canviar treballadors del seu lloc de treball «pel seu perfil i funció», i superant els 25 quilòmetres de distància màxims que marca el conveni.

La pròxima reunió entre representants de treballadors i directiva serà el dijous 21 de març a Madrid.