El proper dilluns, 18 de març, és la data límit perquè les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres, els restaurants, els allotjaments i les activitats complementàries s'inscriguin per participar al cap de setmana de portes obertes de la pagesia catalana que rep el nom de «Benvinguts a Pagès», que tindrà lloc el cap de setmana de l'1 i el 2 de juny. Es tracta d'una iniciativa de la Generalitat, en coordinació amb el Departament Agricultura a través de Prodeca, i de l'Agència Catalana de Turisme, a banda de comptar amb les col·laboracions de la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme, així com nombroses entitats i associacions del sector agrari i ramader d'arreu de Catalunya.

Les inscripcions de la gran festa d'obertura de la pagesia catalana, que es poden realitzar a través de la pàgina web de la campanya, es tancaran en el marge de dos dies. Es tracta d'una iniciativa que s'ha consolidat i suma més de 55.000 visitants en les tres edicions anteriors. L'any passat es van programar arreu de Catalunya prop de 900 activitats durant tot el cap de setmana. Pel que fa a la província de Girona, els organitzadors calculen que la iniciativa va acollir unes 177 propostes diferents, entre granges, explotacions, restaurants, allotjaments, o altres activitats. Tots els agents interessats es poden inscriure de manera gratuïta a través del web indicant en quin dels àmbits es presenten. Aquesta jornada de portes obertes permet als visitants conèixer les instal·lacions relacionades amb el sector agrari que hi ha arreu de Catalunya, ofereix la possibilitat de descobrir l'origen dels productes alimentaris, desestacionalitzar el turisme, i descobrir paisatges i serveis que durant dos dies estan oberts al públic amb la voluntat de mostrar el seu treball diari. En el cas dels restaurants que participen en la iniciativa, aquests ofereixen el menú «Benvinguts a pagès», elaborat amb productes de proximitat.