CWT Solutions Group, la divisió de consultoria de CWT, preveu que el preu mitjà global dels bitllets d'avió baixarà a 597,9 euros a l'abril, una caiguda d'un 4% respecte als nivells de febrer que suposa una correcció pel que fa al fort augment observat durant els dos primers mesos de l'any. Aquests pronòstics apareixen a la tercera edició de l'informe bimestral «Air Trends Report» de CWT Solutions Group, que utilitza un algoritme propi per predir les fluctuacions dels preus.

El preu mitjà dels bitllets va augmentar aproximadament un 6% intermensual al gener i un 3% addicional al febrer, fins a arribar als 623 euros. Aquesta pujada va ser conseqüència en gran mesura del fet que les aerolínies de tot el món van posar en marxa noves polítiques comercials i nous models de gestió d'ingressos, el que va suposar un augment de les tarifes aèries.

Mentrestant, l'ús d'eines de reserva en línia continua augmentant, a mesura que els principals proveïdors d'aquest tipus de programes milloren l'experiència d'usuari, sobretot a través de les seves aplicacions mòbils. També s'estan realitzant esforços per millorar el contingut disponible a través d'aquests canals. A més, els equips de gestió de viatges corporatius animen els seus viatgers a reservar a través de les eines d'autoreserva i aplicacions mòbils.

L'ús global d'eines de reserva en línia es va mantenir estable, al voltant del 48% al gener i febrer, després d'un augment del 6% entre octubre i desembre. Es preveu que el percentatge total torni a augmentar entre març i abril, de manera que més del 50% de totes les reserves es realitzarà per primer cop a la història a través d'aquest tipus d'eines.

L'informe també prediu que la compra anticipada per part dels viatgers empitjorarà en els propers dos mesos. L'estricta aplicació de les polítiques de viatge, com a resultat de les consideracions pressupostàries de cap d'any i el consegüent «ajust de cinturó», va millorar el comportament dels viatgers pel que fa a les compres anticipades al desembre.

Això es va traslladar als mesos de gener i febrer, en els quals el 47% dels bitllets reservats ho va ser amb més de 14 dies respecte la sortida. Ara que les empreses han relaxat les seves restriccions de viatge, s'espera que el percentatge baixi al 43% durant els mesos de març i abril.