Els transportistes autònoms del Port de Barcelona, convocats per l'Associació Sintraport, tenen previst mobilitzar-se aquest dilluns a primera hora del matí pels carrers de Barcelona amb l'objectiu de protestar per les dificultats laborals amb què es troben a la zona portuària. El sector calcula que s'hi sumaran unes 700 cabines de camió.

Els camioners han decidit traslladar les seves mobilitzacions a l'exterior després de cinc jornades de protestes dins del recinte portuari i de fer vaga des de l'11 de març. Segons un comunicat de l'Associació Sintraport, els transportistes han decidit anar un pas més enllà en les seves protestes perquè les «nombroses reunions amb la cadena logística del port i la mateixa Generalitat» no han permès «desbloquejar una situació que es fa insostenible». Els transportistes es queixen pels llargs temps d'espera a les terminals i a la zona de dipòsits per carregar i descarregar els seus camions, per la precarietat que viu el sector, i pel mal estat general dels contenidors que transporten.

Trajectòria prevista

La mobilització dels camioners de dilluns sortirà del Port de Barcelona a les vuit del matí i passarà pel passeig de Colom, la Via Laietana, els carrers Aragó i Tarragona, la plaça Espanya, l'avinguda Paral·lel i acabarà al recinte portuari. Sintraport ha lamentat els «perjudicis» que la protesta pugui generar.