Un 47% dels empresaris i directius catalans preveu augmentar la seva plantilla aquest any, i un 80% d'ells espera augmentar les seves vendes en aquest exercici, segons un informe elaborat per la consultora KPMG en col·laboració amb la patronal CEOE. Segons l'edició catalana d'aquest informe, titulat Perspectives Espanya 2019, la majoria dels empresaris consultats (48%) espera que l'economia catalana es mantingui igual el 2019, un 39% creu que anirà a pitjor i un 11% confia que anirà a millor.

Les projeccions sobre l'evolució de la facturació, la inversió i la plantilla per a aquest any són més positives i, en tots els casos, estan per damunt de la mitjana espanyola. I és que, en el conjunt d'Espanya, un 69% dels empresaris consultats creuen que milloren les seves vendes aquest any, i un 39% contempla incrementar la seva plantilla durant el 2019.

Sobre les inversions, un 53% dels empresaris catalans consultats esperen augmentar-les aquest any, sobretot en tecnologia, davant el 48% de la mitjana espanyola. Aquest informe s'elabora a partir d'una enquesta feta a un miler d'empresaris.