Iberdrola ha iniciat la construcció en la localitat extremenya d'Usagre de la major planta fotovoltaica d'Europa, que compta amb 500 megawatts (MW) de potència i suposarà una inversió pròxima als 300 milions d'euros. Després de la instal·lació del seu panell inaugural de la planta, en la seva construcció hi arribaran a treballar més de 1.000 persones, i la seva posada en marxa està prevista per a 2020.

Durant la seva intervenció, el president del grup Iberdrola, Ignacio Galán, va destacar que «aquesta megainstal·lació renovable», com és la central fotovoltaica Núñez de Balboa, «es convertirà en punta de llança per ratificar el lideratge d'Extremadura, Espanya i la Unió Europea en la transició cap a un sistema energètic més sostenible».

La planta ocuparà una superfície pròxima a les 1.000 hectàrees i generarà energia neta suficient per proveir 250.000 persones, xifra superior a la població de les ciutats de Càceres i Badajoz. Ignacio Galán va avançar que Iberdrola preveu posar en marxa 2.000 nous megawatts (MW) de potència fotovoltaica i eòlica a Extremadura fins a 2022.