Foment del Treball va presentar ahir el seu nou think tank, l'Institut d'Estudis Estratègics, per reivindicar el compromís de les empreses «amb la sostenibilitat i el benestar compartit». Josep Sánchez Llibre, president de Foment, va explicar que un dels objectius principals del nou òrgan serà «millorar» la percepció social de l'empresari i acostar-lo a col·lectius que es puguin sentir allunyats del sector, segons va apuntar, i en especial les universitats. El think tank serà presidit pel mateix Sánchez Llibre, mentre que serà Jordi Alberich, ex director general del Cercle d'Economia, qui el coordini. Els representants de l'Institut van destacar que els membres de l'òrgan, que són vora la trentena, provenen de diversos sectors socials i van subratllar que així es garanteix «transversalitat».

Com va explicar Alberich, el primer pas que ha de fer el nou òrgan ha de ser entendre «amb naturalitat» els «excessos» del mercat que, segons va analitzar, han malmès la confiança de la ciutadania. D'altra banda, també va remarcar que el think tank treballa amb «l'esperit que el món pot anar millor» i va reivindicar el paper de l'empresariat en aquest camí.

En aquest context, els representants de l'Institut d'Estudis Estratègics també van posar en valor les noves tecnologies i van apuntar que cal «convertir la globalització i la revolució tecnològica en un generador de riquesa que arribi a tothom». Així, qualifiquen el paper que l'empresa ha de tenir amb «el món nou que s'està construint» de «fonamental».

Segons Alberich, els documents que treballi l'institut busquen apropar postures amb alguns sectors que «puguin sentir-se lluny de l'empresa».