Els accionistes de DIA han acceptat l'oferta d'OPA del magnat rus Mijaíl Fridman, que ofereix pagar 0,67 euros per acció i una ampliació de capital de 500 milions d'euros. L'oferta, formulada per L1R Invest Holdings, una societat propietat del grup Letter One de Fridman i que actualment controla el 29% del capital de DIA.

Amb aquesta opció, deixaria de tenir efecte el pacte entre DIA i la banca per una pròrroga fins al 2023 del seu crèdit sindicat, que ascendeix a 912 milions d'euros, i que estava condicionat a una ampliació de capital de 600 milions.

Ara, el consell d'administració haurà de treballar "amb l'accionista L1R Invest i les entitats financeres i assessors per, amb la màxima celeritat possible davant dels terminis exigents als que s'enfronta, complir amb els requisits que calgui o que estiguin sota control de la societat".

El grup de supermercats havia anunciat un ERO que uns 2.000 treballadors, però que en les últimes jornades s'ha rebaixat a 1.500, i la situació dels treballadors depèn dels passos que prengui l'empresa.

Una de les opcions sobre la taula és demanar a Letter One que faci un avançament en l'ampliació de capital abans de l'OPA (que requereix de l'aprovació de la CNMV) o que s'opti pel concurs de creditors.