El secretari d'Estat de Seguretat Social, Octavio Granado, creu que s'haurien de vincular les noves pensions de viduïtat a la renda dels beneficiaris, atès que en alguns casos les persones vídues perceben un salari molt superior al del cònjuge mort i «no sembla raonable que es continuï incrementant la renda de la persona que més recursos té de la família». Granado va puntualitzar que sempre seria una mesura a aplicar per a les noves pensions de viduïtat. En l'actualitat aquest tipus de pensió la reben uns 18.000 gironins, una xifra estable de perceptors des de fa més de 15 anys.

Granado va posar l'accent que el raonable és que es millorin les pensions de moltes dones que en perdre la seva parella es troben que han perdut statu quo i qualitat de vida, pel fet que normalment els homes tenen un salari més elevat.

«Quan un home (amb un salari superior al de la seva dona morta) cobra una pensió de viduïtat millora el seu nivell de renda, mentre que quan la cobra una dona (amb menys salari) ho empitjora en termes de renda familiar», va ressaltar Granado durant la inauguració d'una jornada, on va posar l'accent en el fet que s'ha de fer alguna cosa per vincular la pensió als nivells de renda del beneficiari.