La fàbrica Nylstar de Blanes contractarà properament a 20 treballadors més que començaran a formar-se per rellevar els que es prejubilin. D'aquesta manera, l'empresa preveu mantenir la plantilla en els 120 treballadors que hi ha actualment, però cal substituir a la vintena es prejubilaran d'aquí a poc.

A més, tot i que l'empresa ha registrat pèrdues milionàries durant els últims anys, la previsió és que aquest 2019 es generin beneficis i surti dels números vermells. Així ho ha explicat el directiu de la companyia, Alfons Cirera, durant una visita a la fàbrica aquest dimecres amb responsables del Departament de Treball i l'alcalde de Blanes. Les dues administracions han mantingut el seu compromís amb el futur de l'empresa.

La principal aposta de la direcció és treballar amb una fibra molt tècnica i l'estan començant a introduir en les línies de producció de primeres marques de roba esportiva (Adidas, Nike o GAP). Aquesta fibra està molt ben reconeguda a nivell internacional i ha fet possible que l'antiga SAFA s'hagi pogut posicionar altra vegada en el mercat tèxtil d'alta qualitat.

De tota manera, tant el Departament de Treball com l'Ajuntament de Blanes han recordat que estan en contacte permanent amb la direcció de l'empresa i el comitè dels treballadors per tal de comprovar l'evolució de la planta.

D'altra banda, el director general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, també s'ha reunit amb l'alcalde de Blanes, Mario Ros, a l'Ajuntament. En la trobada, tots dos han coincidit en la necessitat de posar a disposició de les empreses alguns dels espais disponibles que hi ha a la zona industrial del municipi.