L'automobilística Nissan ha plantejat als sindicats de la planta de Barcelona la necessitat de realitzar un ajust de la plantilla de 400 a 500 ocupacions dins d'un pla de competitivitat per rellançar la fàbrica, immersa en un llarg període de baixa producció. Segons va avançar La Vanguardia i van confirmar a Efe fonts sindicals, la direcció de la multinacional vol asseure's el més aviat possible a negociar la manera de dur a terme la reducció de la plantilla, que passaria, en principi, per baixes incentivades i prejubilacions.

En els últims mesos, els comitès d'empresa de Nissan a Zona Franca i a Montcada han estat duent a terme reunions amb les diferents administracions públiques per alertar de la baixa producció i de la falta d'un projecte industrial, que compromet l'ocupació actual.

Fonts de la companyia van assenyalar que dimarts que ve està previst que viatgi a Barcelona la plana major de la multinacional, entre ells el responsable de fabricació de l'aliança Renault-Nissan, José Vicente dels Mossos, juntament amb el conseller director general de Nissan Motor Ibèrica, Genís Alonso. La direcció busca reunir-se llavors amb el comitè d'empresa per començar a negociar un pla de competitivitat, que no ha confirmat que comporti la reducció de la plantilla de la qual alerten els sindicats.

Amb els números actuals, la planta de Zona Franca tancarà probablement el seu any fiscal el pròxim 31 de març amb una producció d'unes 76.000 unitats, i una previsió per a l'any següent del voltant de 60.000, molt lluny de les 200.000 unitats per a les quals té capacitat. El representant de la secció sindical de Sigen-Usoc a la Zona Franca, Enrique Saludas, va expressar el seu temor a la possibilitat que l'empresa intenti imposar unes condicions econòmiques per a les prejubilacions inferiors a les que s'apliquen ara.