23 de març de 2019
23.03.2019
Diari de Girona

Una nova app per localitzar els pescadors i les zones de pesca

Agricultura habilita l'eina coincidint amb l'inici de la temporada de pesca continental fa una setmana

23.03.2019 | 01:32
Una nova app per localitzar els pescadors i les zones de pesca

Per a la nova temporada de pesca de salmònids en aigües de baixa muntanya, que es va iniciar el dissabte de la setmana passada, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació posa a l'abast la capa PesCat, que juntament amb l'aplicació (app) gratuïta CarryMap conformen una aplicació per a dispositius mòbils que permet localitzar el pescador a peu de riu, visualitzar de forma off line les zones de pesca de Catalunya i consultar els seus atributs.

L'eina PesCat, desenvolupada per Forestal Catalana, ha aprofitat la capa existent i consultable al visor de pesca continental present a la pàgina web del Departament, adaptant-la per poder fer-ne ús en dispositius mòbils a través d'una aplicació de lliure distribució com és CarryMap. Segons indica Agricultura en un comunicat, s'ha escollit aquesta aplicació desenvolupada per Data East per la simplicitat d'ús i a la vegada les grans prestacions que ofereix de manera gratuïta. Es tracta d'una capa georeferenciada que conté el traçat de les diferents zones de pesca de Catalunya, tant zones de pesca controlada (ZPC) com zones lliures sense mort (ZLLSM). La capa té una taula d'atributs associada de tal manera que es pot saber per cada zona de pesca les seves característiques d'ubicació, com, quan i què es pot pescar.


Principals beneficis de l'eina

Un dels principals beneficis de la nova app és el servei de geolocalització, ja que el pescador pot veure en tot moment en quina zona es troba i quins són els seus límits. L'aplicació es pot utilitzar sense cobertura, ja que la capa es troba emmagatzemada al dispositiu. Un altre avantatge és que es pot escollir el mapa base en funció dels gustos de l'usuari i també es pot descarregar al mòbil. L'app compta amb enllaços que aporten més informació i normes en la tramitació de permisos i llicències, entre altres beneficis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit