El Govern enviarà a Brussel·les dins de termini, sense poder ultrapassar el 30 d'abril, l'actualització del Programa d'Estabilitat per al període 2019-2022, que inclourà un avanç de l'«spending review» encarregat per l'Executiu el 2018 a l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF).

En concret, el Govern preveu enviar a temps a Brussel·les l'actualització del Programa d'Estabilitat que cada país ha de trametre a la Comissió Europea no més tard del 30 d'abril perquè vigilin els seus comptes, tot i l'avançament electoral al diumenge 28 d'abril.

D'aquesta manera, l'Executiu donarà compliment un any més a l'obligació europea que marca que tots els exercicis, al mes d'abril, tots els Estats membres de la Unió Europea han de presentar davant la Comissió Europea seus Programes Nacionals de Reformes (PNR ) i els seus Programes d'Estabilitat, per tal de coordinar les polítiques econòmiques nacionals i assolir els objectius establerts per la Unió Europea en el seu conjunt.

Amb el programa d'estabilitat, la Comissió i els ministres d'economia avaluen si els Estats membres van per bon camí per assolir els objectius pressupostaris a mig termini, i per a això es basen en dos elements: l'anàlisi del saldo estructural i el valor de referència de la despesa. Després del rebuig de la majoria del PP al Senat a la relaxació de la senda de dèficit proposada pel Govern, els objectius de dèficit públic fixats continuen sent els de l'anterior Executiu de Mariano Rajoy: 1,3% del PIB el 2019, tres dècimes el 2020 i superàvit el 2021.