El president de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya, Jaime Malet, ha afirmat aquest dissabte que «un terç de les companyies que han marxat de Catalunya no tornaran mai, i qui digui el contrari, menteix».

En una entrevista al programa «Converses de la Cope Catalunya i Andorra», Malet va considerar que tenir la seu social lluny de la seu real és un frau de llei: «No és igual que estiguin a Madrid o Barcelona» i va valorar que això pot marcar una decadència en l'economia catalana.

L'empresari va qualificar la situació d'insòlita i vergonyosa i va assenyalar que els líders polítics que han portat a aquesta situació «haurien de fer una consideració» i va valorar negativament la gestió autonòmica.

«Hi ha una deriva populista a Catalunya que és dolenta per a la població. Tot el que sigui anar en contra del benestar de les famílies, dels treballadors, dels empresaris, del sentit comú, em sembla malament», va afirmar.

Madrid i Barcelona

Malet es va referir també a les relacions entre Madrid i Barcelona, i va opinar que «Madrid s'ha posicionat com a lloc de tots i Barcelona, per desgràcia, es posiciona solament en el lloc de Catalunya», la qual cosa va qualificar d'error a canviar.

També va alertar sobre els populismes, que segons ell provoquen inestabilitat, després del que ha posat d'exemple les eleccions andaluses, on va apuntar que «gent que votava Podemos ha votat Vox».

Sobre el comportament de l'economia espanyola, Malet es va mostrar optimista «sempre que es produeixin dos elements: que els tipus d'interès en la unió monetària es mantinguin baixos i que el preu del petroli segueixi a uns nivells raonables», i va concretar que la consolidació fiscal serà clau per complir amb els tipus d'interès que demana la Unió Europea.