Els representants dels treballadors de Nissan van reclamar a la direcció de la multinacional que garanteixin el futur de la companyia a Catalunya i «salvaguardar l'ocupació» després que ahir l'empresa fes oficial que vol prescindir de 600 treballadors mitjançant un pla de prejubilacions i de baixes incentivades. Si no és així, sosté el comitè d'empresa, pot ser que en un futur s'anunciïn noves baixes.

El president del comitè d'empresa, Juan Carlos Vicente, va admetre que fa mesos que entre els treballadors hi ha «preocupació» i va exigir una «sortida digna» per als treballadors de més edat. Per la seva banda, el membre del comitè d'empresa Miguel Ángel Boiza va explicar que encara estan a l'espera de mantenir la primera reunió amb la direcció de Nissan però no va descartar mobilitzacions si el pla de la multinacional no és «satisfactori».

Un pla estratègic amb dades

El comitè d'empresa de Nissan a Zona Franca i Montcada i Reixac va presentar un pla estratègic en el qual es recull que des de l'any 2009 l'automobilística ha rebut ajudes de l'Estat i la Generalitat per valor de 179,7 milions.

Segons el comitè d'empresa, que va citar dades del Ministeri d'Indústria, des del 2009, Nissan ha rebut ajudes de l'Estat per un total de 154,64 milions d'euros.

De la seva banda, la Generalitat ha posat a disposició de Nissan per al desenvolupament de la seva activitat a Catalunya un total de 25,1 milions d'euros de subvencions i préstecs entre els anys 2010 i 2017, segons l'informe.