Unió de Pagesos (UP) es va reunir dissabte de la setmana passada a Cervera en el marc de la tercera Assemblea de la Pagesia Gran del sindicat, on es van trobar més de 200 pagesos i pageses afiliats en edat de jubilació o molt propers a aquesta. En el marc de l'acte, el sindicat va reclamar que la pensió mínima de la pagesia s'equipari amb el salari mínim interprofessional i que l'administració recuperi immediatament els recursos necessaris per a una adequada llei de dependència. D'altra banda, en la trobada també es va demanar a l'administració que garanteixi els serveis bàsics i assistencials al món rural, com a mesura indispensable per frenar el despoblament. En aquest sentit, també es va reclamar un major suport al relleu generacional. Unió de Pagesos ressalta a través d'un comunicat que ambdós darrers assumptes són necessaris per mantenir el sector agrari viu i amb futur.

Per últim, la Pagesia Gran també va voler reivindicar «la cultura, el patrimoni i la identitat, sentint-se partícip de la defensa dels drets i les llibertats democràtiques amenaçades avui al nostre país», segons apunta el document emès per UP. Paral·lelament, l'acte celebrat a Cervera va servir per presentar els membres de la Comissió de la Pagesia Gran d'Unió de Pagesos, ampliada a tretze membres, que seran els encarregats que aquest sector social continuï actiu socialment i sindicalment. Del total de membres, només dos són de la província de Girona: Francesc Riu, del Baix Empordà, i Antoni Casademont, de l'Alt Empordà.

El coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, va ser l'encarregat de protagonitzar la cloenda de la tercera Assemblea de la Pagesia Gran d'Unió de Pagesos, que també va comptar amb les intervencions de la directora General de Famílies, Roser Galí, i l'alcalde de Cervera, Ramon Royes.