L'ampliació a vuit setmanes dels permisos per paternitat entrarà en vigor demà i serà efectiva per a tots els naixements que es produeixin des d'aquesta data, tal com es recull al reial decret llei de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i oportunitats en l'ocupació aprovat pel Govern recentment. D'aquesta manera, els progenitors diferents de la mare biològica de tots els nadons nascuts a partir de demà gaudiran de vuit setmanes de permís, davant de les cinc setmanes que tenien des de l'estiu de 2018.

Les dues primeres setmanes del permís s'han de gaudir de forma ininterrompuda després del part. Les altres sis setmanes podran ser de gaudi interromput i exercitar-se des de la finalització del descans obligatori posterior al part fins que el fill o la filla compleixi dotze mesos. Aquest permís, retribuït al 100%, serà intransferible, de manera que si el pare no el gaudeix, no el podrà cedir a la mare.

Per altra banda, les famílies en situació de pobresa rebran fins a 588 euros per fill a càrrec des de demà, quan entrarà en vigor l'apartat relatiu a aquest assumpte del reial decret llei de mesures urgents de protecció social aprovat el 8 de març pel Consell de Ministres. En concret, el Govern incrementarà la prestació per fill a càrrec sense discapacitat des dels 291 euros fins als 341 euros (28 euros al mes) en el cas de famílies en situació de pobresa i fins als 588 euros (49 euros al mes) per a les famílies en situació de pobresa severa.