La delegada territorial del Banco Santander a Catalunya, María José Macía Vaillo, va posar de relleu la importància de les empreses agroalimentàries, a les quals va qualificar de «claus per a l'economia catalana».

Macía Vaillo va remarcar que el Santander està orientat al negoci de les empreses, les pimes, els autònoms i els comerços. Va posar com a exemple que el sector agroalimentari és el primer sector industrial, que representa l'11% del Producte Interior Brut (PIB) i dona feina a més de 2,5 milions de persones.

Segons l'executiva del Banco Santander, l'agroalimentari és «estràtegic per a Catalunya per diverses raons». «La primera per la seva capacitat productiva; la producció agrària a Catalunya és de 4.689 milions d'euros, on té més pes la producció ramadera que l'agrícola», va indicar.

També va afegir que el sector ajuda a la seguretat alimentària i genera ocupació a tot el territori. «És una font directa de llocs de treball a moltes comarques rurals, i evita la desertització i la despoblació», va afegir. A més va considerar que contribueix al turisme en la mesura que forma part de la cultura del país.

El Banco Santander ha anunciat que es proposa millorar la presència en el sector, que té encara un ampli potencial de desenvolupament. Macía Vaillo va establir tres factors a favor. El primer, el fet que sigui un sector d'un entorn de petites i mitjanes empreses, un dels nuclis centrals del negoci del grup financer. En segon lloc, l'experiència en el sector, i el tercer factor, l'equip de professionals de l'entitat.

El Banco Santander vol aconseguir l'especialització per atendre les necessitats del sector agroalimentari. Així ofereix productes específics i acords de col·laboració amb entitats i organitzacions del sector. A més Macía va apuntar al negoci exterior, on el grup financer ha dissenyat productes per a la internacionalització.

La delegada territorial va recordar que Santander és un banc global, cosa que permet ajudar en l'expansió, i dona cobertura a més de 150 països.