El rebut mitjà d'electricitat es va abaratir al mes de març un 4% respecte el febrer, segons dades del simulador de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). En concret, la factura mitjana per a un consumidor domèstic va ser de 66,95 euros al març,davant dels 69,8 euros de febrer.

Per fer un càlcul homogeni s'ha comparat el mes complet de febrer més els últims tres dies de gener. De l'import del rebut d'aquest mes, 14,88 euros corresponen al terme fix, 37,76 euros al consum, 2,69 euros a l'impost d'electricitat i 11,62 euros a l'IVA. Aquest rebut de la llum correspon a un consumidor mitjà amb una potència contractada de 4,4 quilowatts (kW) i una demanda anual de 3.900 quilowatts hora (kWh), pròpia d'una família amb dos fills.

No obstant això, pel que fa al març de 2018, el rebut del mes va ser un 4,26% més car, tenint en compte els 64,21 euros de fa un any. D'aquesta manera, en termes mensuals, al març va continuar la tendència a la baixa, tallada únicament al desembre, que s'havia iniciat en els mesos d'octubre i novembre, i que va posar així fi a l'espiral alcista en què s'estava immers en el rebut de la llum des de maig de l'any passat.

A l'octubre, el Ministeri per a la Transició Ecològica va aprovar una bateria de mesures per contenir aquesta pujada en els preus de la llum, entre elles la suspensió temporal de l'impost del 7% a la generació elèctrica, aprovat el 2012 per l'anterior Executiu del PP, i una exempció del «cèntim verd» per a l'ús del gas per produir electricitat. No obstant, a l'abril és més que previsible que es produeixi un repunt en el rebut de la llum, ja que tornarà a estar vigent l'impost del 7%.