El nombre de bitllets de 500 euros posats en circulació es va situar al febrer en 29 milions, un milió menys que un mes abans, de manera que es va situar en nivells de desembre de l'any 2002, després del cessament de la seva emissió i baixant a més en 8 milions a nivell interanual, segons les últimes dades publicades pel Banc d'Espanya. D'aquesta manera, l'import de tots els bitllets de 500 euros es va situar en 14.500 milions d'euros, després de la decisió adoptada pel consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) a principis de maig de 2016 de deixar de produir bitllets de 500 euros.

De fet, el Banc d'Espanya va deixar el passat 27 de gener d'emetre bitllets de 500 euros, si bé aquests seguiran sent de curs legal, de manera que podran seguir circulant i utilitzant-se com a mitjà de pagament i com a dipòsit de valor, és dir per comprar i guardar. Així mateix, els sectors professionals, com bancs, companyies de transport de fons o oficines i canvi de moneda, entre d'altres establiments, podran recircular els bitllets de 500 euros. Aquests bitllets mantindran el seu valor indefinidament i podran canviar-se als bancs centrals nacionals de la zona de l'euro en qualsevol moment.

Per la seva banda, la xifra de bitllets de 50 euros en circulació va créixer al febrer, fins a situar-se en 1.033 milions, quatre més que un mes abans i 10 milions superior a la de fa un any. L'import al gener dels bitllets de 50 euros va arribar als 51.650 milions d'euros.

De la seva banda, l'import dels bitllets de 200 euros es va situar en el segon mes de l'any passat en 1.200 milions d'euros, amb sis milions d'unitats, el seu mínim històric i la mateixa xifra que en els dos mesos anteriors, però tres milions menys que fa un any.

En el cas dels bitllets de 100 euros, es va mantenir la bretxa entre bitllets distribuïts i bitllets retirats al febrer, després que les entitats que operen a Espanya lliuressin al Banc d'Espanya més bitllets dels que es van posar en circulació. En concret, la diferència entre els bitllets distribuïts i els retirats al febrer va ser de 69 milions d'unitats, dos milions més que la bretxa de gener i 28 milions més que fa un any.

Aquesta situació es pot deure al fet que Espanya és un receptor de turisme i a la possibilitat que els turistes hagin portat en l'últim any molts bitllets d'aquest tipus, segons va apuntar el Banc d'Espanya quan es va produir el primer descens al febrer de l'any 2015. Bona part dels diners dels turistes acaba a les entitats de crèdit, que retornen part d'aquests bitllets al Banc d'Espanya perquè no en necessiten tants.