05 de abril de 2019
05.04.2019
Diari de Girona

La direcció de CaixaBank accedeix a «replantejar» l'ERO

05.04.2019 | 01:07
La direcció de CaixaBank accedeix a «replantejar» l'ERO

La direcció de CaixaBank «mirarà de replantejar» l'obligatorietat de les extincions i valorarà la resta de peticions dels sindicats en el marc de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que escometrà l'entitat. En principi, la direcció va proposar que la mobilitat es cobreixi primer amb un procés voluntari i després amb un procés forçós el criteri del qual seria «més proximitat del treballador al lloc a cobrir». Durant la trobada, les organitzacions sindicals van sol·licitar formalment que es retiri la proposta de 100 tardes per a gestors i l'obertura d'oficines els dimarts a la tarda.

Així mateix, la plataforma d'Unió Sindical CaixaBank va comunicar que està elaborant una contraproposta de mesures que estarien disposades a abordar «sempre que» s'eliminin les mesures forçoses.

La direcció ha accedit a «mirar de replantejar» l'obligatorietat de les extincions, que serà valorada juntament amb la resta de mesures proposades pels sindicats el proper 27 d'abril, amb les quals no hi hauria acomiadaments ni mobilitats forçoses.

La tercera reunió formal de l'ERO se celebrarà el proper 10 d'abril a Barcelona. Segons el que es va acordar en l'última trobada, el procés s'estendrà fins al 8 de maig. Els sindicats han cridat els treballadors del banc a concentrar-se avui als centres de treball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook