Els Premis Cactus, organitzats pel Club de Màrqueting de Girona i Digitals Girona, van celebrar ahir la cinquena edició al Teatre Municipal de Girona.

Aquests són els projectes guanyadors dels Premis Cactus 2019:

A la categoria de Millor Web, Bravans, realitzada per Artic Studio; a Millor Innovació de Producte, Flipr & Flipr Predict, realitzada Flipr. Com a novetat, aquest any s'iniciava una nova categoria; la de Millor Videojoc. Aquest guardó se l'ha emportat GRIS, de Nomada Studio. La Millor Campanya de Màrqueting ha estat La Gran Recerca, realitzada per Girona FC.

Pel que fa a les categories dels influencers, el Youtuber de l'Any, ha estat Plátano Melón i l'Instagramer de l'Any, Oliver Vegas. El guardó a la Millor Campanya de Comunicació, se l'ha emportat Anna Rocks, de Rocambolesc, realitzada per Umami Multimèdia. La Millor App, ha estat Dones que han canviat el món, realitzada per Learny Land. La campanya Cap cartró al carrer, realitzada per La Buena per al Centre Comercial Vilamarina i Arrels Fundació, és la guanyadora de la Millor Campanya de Màrqueting Social, dotada amb 3.000 euros. Per últim, el Millor Projecte Tecnològic ha estat Método S.O.L., realitzat per Epistemes.

Andreu Veà i TV3 alacarta, premiats per l'organització

El Gran Premi Cactus i el Premi Cactus Honorífic són les dues úniques distincions proposades i seleccionades per la mateixa organització.

Andreu Veà, guanyador del Gran Premi Cactus, ha estat reconegut per la seva extensa trajectòria. És enginyer en Telecomunicacions, doctor enginyer en Electrònica i té un màster en Gestió TIC. Destaca per haver representat a Espanya davant la Comissió Europea com Digital Champion i per ser l'únic europeu de la Internet Hall of Fame Board. L'any 2017 va rebre el Premi Estatal a la Trajectòria Personal a Internet i l'any 2018 el Premi a la Personalitat Destacada en Telecomunicacions i Informàtica. Com escriptor, entre les seves obres destaquen Cómo creamos Internet (2013) i Tecnología para andar por casa (2018).

Tv3 alacarta, que ha estat guardonada amb el Premi Catus Honorífic, compleix quinze anys oferint la retransmissió en directe de totes les cadenes de Televisió de Catalunya i també de tots els programes de producció pròpia. Per celebrar aquesta fita, els Premis Cactus han volgut reconèixer la que representa la primera plataforma pública de l'estat en oferir continguts sota demanda.

Un guardó, un artista

Des dels inicis dels Premis Cactus, la organització ha apostat per potenciar l'art. En aquest sentit, cada guardó, dissenyat per Pep Farrés, es personalitza per diferents artistes. En la cinquena edició, a més d'encarregar aquest projecte a artistes catalans, també hi han participat dues artistes de la Catalunya Nord. Així, s'ha comptat amb Marilena Barquero, Caroline Cavallier, Gerard Coma, Kel Domènech, Gil Granero, Quim Hereu, Joan Laborda, Caroline Millin, Torrent Pagès, Jordi Rosich de Roosik & Co, Enric Solanilla i Anna Sorribas.