06 de abril de 2019
06.04.2019
Diari de Girona

Unió de Pagesos signa un acord per mantenir el teixit productiu català

El sindicat va signar dilluns un conveni amb la patronal catalana Cecot i el Centre de Reempresa de Catalunya

06.04.2019 | 00:57
Unió de Pagesos signa un acord per mantenir el teixit productiu català

El coordinador nacional d'Unió de Pagesos (UP), Joan Caball, i el president de la patronal catalana Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, van signar dilluns un acord de col·laboració amb la finalitat que els afiliats del sindicat puguin beneficiar-se dels serveis i recursos d'aquesta última entitat. L'objectiu del conveni és l'assessorament tant pel que fa a impulsar i estructurar la transmissió empresarial dels afiliats com per evitar el tancament de petites explotacions familiars agrícoles i ramaderes del país per falta de relleu, i per evitar la destrucció de l'ocupació.

El sindicat ha informat que els afiliats d'UP podran adreçar les seves consultes a partir d'aquest mes als punts d'atenció del Centre de Reempresa. En aquest sentit, un dels objectius del Centre de Reempresa de Catalunya és el d'assessorar per tal que no es perdi teixit productiu al camp català.


Programa Reempresa

El programa Reempresa permetrà posar en contacte els pagesos que tenen intenció de cedir la seva activitat i persones que en volen prendre el relleu, en el model pel qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d'una empresa ja existent, la qual compra en la seva totalitat per continuar l'activitat, salvaguardant el patrimoni empresarial.

El programa promogut per la Cecot i Autoocupació és un model d'emprenedoria que consisteix en un mecanisme segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d'una activitat ja existent. Reempresa va començar el 2011 i ha assolit més de 2.100 casos d'èxit que han generat més de 95 milions d'inversió induïda i han salvaguardat més de 6.000 llocs de treball a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook