La Generalitat va sancionar set ofertes laborals amb exigències que generaven discriminació, sexisme i cosificació als anys 2017 i 2018 després que s'hagués presentat denúncia o petició de part, així com va demanar canvis en 14. En una resposta a una pregunta al Parlament català, el conseller de Treball, Chakir El Homrani, va assenyalar que la direcció general d'Inspecció de Treball va obrir un total de 23 expedients en aquest mateix període, 12 durant l'any 2017 i altres onze durant l'any 2018.

Per a aquest mateix període, el Govern va destacar que la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball en matèria de discriminació per raó de sexe ha hagut de gestionar un total de 17 expedients sancionadors al lloc de treball. D'aquest total, 14 expedients sancionadors estaven relacionats amb discriminació per raó de gènere; dos per raó de maternitat, i un altre per raó de lactància.

Preguntat per les possibles ofertes de treball sexistes al saló Mobile World Congress (MWC), El Homrani va explicar que la investigació d'Inspecció de Treball encara no ha finalitzat i que «no s'han pogut extreure conclusions definitives» sobre els fets denunciats. El conseller va detallar que dues inspectores de Treball han iniciat una investigació dels fets i van visitar el Mobile World Congress per entrevistar-se amb personal.

L'expedient d'Inspecció de Treball es va obrir després que UGT de Catalunya presentés diverses denúncies per ofertes de treball fraudulentes per cobrir llocs de treball a aquesta fira.El sindicat va alertar que hi havia ofertes que es publicitaven en portals telemàtics incloent requeriments "sexistes, i en algun cas fins i tot vexatoris".