Telefónica i IBM han aconseguit un acord per a la posada en marxa d'un nou servei per a empreses en el núvol, denominat 'Cloud Garden', amb el qual ambdues busquen ajudar les companyies a abordar la seva necessària transformació digital utilitzant diferents tecnologies com el propi cloud, la Intel·ligència Artificial (IA), el Big Data i el blockchain. Segons els termes de l'acord, Telefónica integrarà en la plataforma en el seu núvol les últimes tecnologies de IBM en cloud híbrida, IA i blockchain, que s'oferirà en un entorn de comunicacions «ultraràpides», amb els majors estàndards de seguretat del mercat i amb una estratègia comuna al voltant de les plataformes obertes, híbrides i multicloud.

El nou servei, que suposa un nou pas en l'aliança que mantenen des de fa anys IBM i Telefónica, es comercialitzarà en dues versions diferents, un primer format de pagament per ús i una altra a través d'una quota mensual, que podrà ser modificada en funció de les necessitats, per a aquelles companyies que vulguin una major predictibilidad en el cost dels serveis contractats. En roda de premsa, la consellera delegada de Telefónica España, María Jesús Almazor, va assenyalar que aquesta aliança s'emmarca en la nova aposta llançada fa uns mesos per la companyia en el segment d'empreses i aborda un dels seus sis eixos claus, el núvol, on l'operadora ja compta amb 600 clients entre empreses, administracions públiques i fins i tot pimes. Per la seva part , la president de IBM España, Portugal, Grècia i Israel, Marta Martínez, va afirmarque Cloud Garden en la plataforma «més avançada» de núvol públic que existeix a Espanya i suposa una «aposta fonamental» per a ajudar les empreses espanyoles a abordar la seva transformació digital, que, en la seva opinió, ha entrat en un segon capítol.

Referent a això, ha remarcat que les empreses han transformat un 20% de les seves càrregues al núvol, però cap d'elles crítica, així com que només el 4% fa projectes d'Intel·ligència Artificial (IA). Amb aquestes dades, ha afirmat que àdhuc queda "molt camí per recórrer" i les empreses necessiten una arquitectura sòlida multicloud amb sistemes oberts en els quals es puguin ficar noves tecnologies.