El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat dotarà el Cos d'Agents Rurals (CAR) de 109 nous vehicles tot camí i tot terreny de tipus camioneta sense sostre ( pick-up) en règim d'arrendament per a la realització de les tasques pròpies de l'esmentat cos, per un import total de 5.348.006,40 euros.

Dels 109 nous vehicles, 59 serviran per renovar el parc mòbil en règim d'arrendament de què disposa el CAR actualment, i els 50 restants, per substituir 50 dels vehicles en propietat amb què també compten els Agents Rurals. Els nous vehicles se sumaran als 20 pick-ups que ja es van adquirir l'any 2018. Segons informa Agricultura a través d'un comunicat, aquesta iniciativa s'emmarca en la ferma aposta del Departament per seguir dimensionant i estructurant el cos, i també per acompanyar-lo de més recursos materials i humans.

Agricultura aprofita per recordar la convocatòria d'accés a la categoria de sotsinspector/a del CAR del passat novembre, una mesura ja prevista en el Pla Estratègic del Cos d'Agents Rurals (PECAR), que el 2 d'abril es va enunciar que s'aprovaria aviat. En concret, es van convocar 50 places, 33 de les quals són de promoció interna i 17 són de torn lliure, per tant, destinades a persones externes que volen opositar al cos.