Nissan Motor Ibèrica va anunciar als representants dels treballadors dels centres de Barcelona l'inici del procés per a la propera presentació d'una regulació d'ocupació col·lectiva i que afectarà 600 treballadors. La companyia va justificar la seva decisió davant la «manca d'acord» manifestada en les últimes reunions amb el comitè d'empresa per negociar les mesures de competitivitat i el XXIV Conveni Col·lectiu.

«La decisió vol aconseguir l'imperant objectiu de la companyia d'aconseguir un acord que permeti dur a terme les mesures d'ajust necessàries per poder garantir la competitivitat i la sostenibilitat de les plantes de Barcelona», va subratllar.

En aquest sentit, el fabricant, que pretén una reducció de plantilla de 600 persones, continuar apostant per prioritzar les mesures de caràcter voluntari i un pla de prejubilacions. Les condicions que ofereix la direcció en la regulació són compensar els treballadors que s'acullin a les prejubilacions amb el 80% del salari net fins a la jubilació als 63 anys d'edat.

D'altra banda, la direcció de Nissan Motor Ibèrica va donar un termini de 14 dies a la representació social per constituir la comissió negociadora, període a partir del qual s'iniciaran les negociacions. La multinacional també va confirmar la intenció d'invertir 70 milions d'euros en una nova planta de pintura.