El major fabricant d'equips de telecomunicació, el xinès Huawei, ha estat finançat per l'Estat xinès, el que podria implicar riscos de seguretat per al Regne Unit si opta per la seva infraestructura 5G, va informar el diari The Times citant la CIA. El diari britànic cita informacions de la intel·ligència nord-americana que asseguren que el gegant xinès, que ambiciona subministrar tecnologia clau a les xarxes de telefonia mòbil 5G a aquest país, hauria rebut diners procedents de sucursals de l'aparell de seguretat xinès.

Segons The Times, documents facilitats per la CIA al Regne Unit proven que Huawei va rebre fons procedents de l'Exèrcit Popular d'Alliberament, de la Comissió de Seguretat Nacional de la Xina i de la xarxa d'intel·ligència estatal d'aquest país.

A principis d'any, els EUA van compartir aquesta informació amb el Regne Unit, Austràlia, Nova Zelanda i el Canadà, els seus socis en l'aliança que mantenen en matèria d'intel·ligència. El diari britànic assenyala que a la Xina, per llei, les empreses estan obligades a cooperar amb les seves sucursals de seguretat.