L'UGT va denunciar l'alt cost econòmic i social que suposa la manca d'una regulació adequada de les plataformes digitals en el sector del repartiment, com Glovo, Deliveroo i Uber Eats. Segons el sindicat, aquestes empreses «s'estalvien» a l'any una mitjana de 4.000 euros en salaris i 6.000 euros en cotitzacions a la Seguretat Social per cada treballador que no reconeixen com a empleat.

Tenint en compte que el nombre de treballadors del sector frega els 17.000, l'UGT calcula que la Seguretat Social deixa d'ingressar uns 93 milions a l'any per aquesta situació, xifres que estima que es multiplicaran per tres el 2020. El sindicat recorda que cinc sentències, relatives als riders de Glovo, han deixat clar que les plataformes digitals tenen empleats i no col·laboradors. «El fet que aquests models de negoci no vulguin reconèixer la relació laboral per compte d'altri de les persones que treballen en les mateixes suposa un elevat cost econòmic i social», critica UGT.

Per això, l'organització que dirigeix Pepe Álvarez insta els partits polítics i particularment al Govern que es formi després de les eleccions generals a regular adequadament aquestes plataformes. El sindicat adverteix que establir una figura laboral específica per a aquest tipus de negocis seria una «trampa», ja que implicaria menys drets laborals i menys ingressos a la Seguretat Social si els riders no són reconeguts com a treballadors per compte aliè.

«Interpretació abusiva»

Segons la seva opinió, aquestes plataformes basen els seus models de negoci «en una interpretació molt abusiva de la condició de treballador autònom, incompatible amb la legalitat».