La cadena gironina de botigues de joguines educatives Eurekakids ha anunciat l'obertura de la seva primera botiga a Bòsnia i Hercegovina, concretament a la seva capital, Sarajevo. La botiga d'Eurekakids, empresa fundada a Girona el 2002 i que compta amb més de 7.000 referències de joguines orientades a despertar la intel·ligència dels nens, està ubicada al Centre Comercial Sarajevo.

El fundador i director general de la companyia, Erik Mayol, ha assegurat que, d'aquí a final d'any, preveuen estar també a països com Turquia, Geòrgia, el Canadà, Eslovàquia, Eslovènia i Sèrbia, a més de la trentena on actualment són presents.

La cadena gironina de joguines Eurekakids segueix el seu pla per impulsar la seva expansió i a l'estiu passat ja anunciava que arribava a 23 països. El creixement ha estat possible després que el març de l'any passat s'associés amb les empreses alemanyes del sector Hape i Beleduc. Així, Eurekakids va entrar a nou mercats més que se sumaven als 14 en els quals estava present. Erik Mayol i Marta Roget, fundadors d'Eurekakids continuen liderant el projecte on la seva participació en la companyia és d'un 40%. Així, els fundadors i la resta de l'equip directiu s'encarreguenn del futur desenvolupament de l'empresa.

Actualment es poden trobar les joguines de la firma gironina a Bèlgica, Bolívia, Bulgària, Xile, la Xina, Colòmbia, Croàcia, Dubai, Espanya, França, Grècia, Hondures, Hong Kong, Itàlia, Luxemburg, Malta, el Marroc, Oman, Portugal, Qatar, Romania, el Senegal, Àustria, Irlanda, Holanda, Regne Unit, Alemanya, Mèxic i Hongria, a més de la recent obertura a Bòsnia.

L'empresa, amb seu a Riudellots de la Selva es va fundar l'any 2002 i s'ha convertit en una de les més grans dedicades a la venda de joguets educatius de tot Europa. Eurekakids ha desenvolupat un model de negoci que combina botigues pròpies, franquícies, venda 'online' i distribució majorista. Compta amb una xarxa de prop de 200 punts de venda i va tancar l'exercici de 2017 amb unes vendes superiors als 40 milions d'euros.

A més estar present a més d'una trentena de països, també disposa d'una botiga online (www.eurekakids.es), des de la qual exporta i ven els seus productes a tot el món. Entre les seves més de 7.000 referències, té joguets orientats a despertar la intel·ligència dels més petits de la casa.