Nestlé, que té a Girona la planta cafetera més gran d'Europa, ha resultat guanyadora absoluta dels premis Randstad Award, atorgats per l'empresa de recursos humans Randstad, que identifica les grans companyies més atractives per treballar.

Aquests guardons es basen en els resultats del Randstad Employer Brand Research. Nestlé explica que és l'estudi independent més representatiu sobre "employer branding" que hi ha avui en dia a tot el món. És totalment objectiu i a Espanya es realitza amb les opinions de 10.000 persones en edat de treballar.

Els enquestats han valorat diferents aspectes de les grans empreses com perspectives de futur, ambient de treball agradable, seguretat laboral a llarg termini, conciliació de vida laboral i privada, treball interessant, formació de qualitat, gestió eficaç i la preocupació pel medi ambient.

Bàrbara Arimont, directora de Recursos Humans de Nestlé Espanya, va recollir el premi i va destacar la iniciativa corporativa Global Youth Initiative per promoure l'ocupació juvenil, l'aposta per l'FP Dual i la transformació digital que ha experimentat la companyia en els últims anys.

La fàbrica de cafè més gran d'Europa

Nestlé compta a Girona amb la fàbrica de cafè més gran d'Europa: hi elabora cafè soluble de la marca Nescafé i càpsules Dolce Gusto. En la darrera dècada, ha invertit més de cent milions d'euros en les instal·lacions.

Tot i tractar-se d'una de les companyies més valorades i amb més demandes per treballar, a principis d'any, els treballadors de Nestlé a Girona van convocar una vaga per desencallar les negociacions del conveni col·lectiu. Finalment, es va tancar un acord que, entre d'altres mesures, pactava un increment salarial, una reducció de jornada i la millora d'alguns plusos.