Les empreses familiars empitjoren en gairebé un punt la seva visió sobre la situació econòmica actual i només un 19% preveu augmentar la seva plantilla, si bé un 71% té previst augmentar la seva xifra de vendes i un 67% contempla augmentar la seva inversió a Espanya en l'exercici actual.

Així es desprèn d'un informe elaborat per l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF) i presentat en el marc de l'assemblea anual, que mostra una qualificació de 5,64 punts sobre la situació econòmica actual, per sota dels 6,39 enters que li atorgaven les empreses espanyoles l'any passat.

Un 55% de les empreses familiars creu que el creixement a curt i mitjà termini de l'economia espanyola serà fràgil i sense creació neta d'ocupació, enfront del 2% de l'any passat, mentre que un 45% contempla un augment moderat de l'activitat amb una limitada creació neta d'ocupació (l'any passat era el 85%).

D'aquesta forma, les empreses familiars descarten un augment ràpid de l'economia amb una intensa creació neta d'ocupació, a diferència de l'any passat, quan ho pensava un 13% d'aquestes.

El president de l'IEF, Francisco J. Riberas, va explicar que les últimes dades reflecteixen una «certa desacceleració» que ara com ara «no és greu», si bé va advertir que els moviments dels mercats financers poden estar anticipant un canvi de cicle que, en tot cas, espera que no sigui anàleg al de l'última crisi.

Riberas va indicar que l'economia té cicles i, després de diversos anys de creixement, és «molt possible» que l'economia entri en una etapa de menor creixement