La nova regulació dels contractes de lloguer que vol impulsar el Govern, basant-se en el Codi civil català, obligarà a documentar l'estat dels pisos mitjançant vídeos o fotografies i a incloure la superfície habitable de l'habitatge, a més de l'inventari de mobles.

Segons ha informat el Departament de Justícia, que treballa en un projecte de llei per a regular els lloguers, les noves mesures pretenen evitar litigis innecessaris vinculats als arrendaments i proporcionar més seguretat jurídica a totes dues parts.

La inclusió de fotos i vídeos dels habitatges en els contractes és una altra de les mesures que es volen incloure en el projecte de llei que, com ja va anunciar la consellera el mes de març passat, permetrà limitar el preu dels lloguers, ampliar la durada mínima dels contractes a entre sis i deu anys i prohibir l'exigència dels tres mesos de fiança.

Al costat de les imatges de l'habitatge, la nova normativa obligarà a incloure en els contractes accessoris com la calefacció o l'aire condicionat i l'inventari complet en el cas dels pisos moblats, de manera que abans de signar el document els llogaters puguin afegir les modificacions que creen oportunes.

La nova llei de lloguers potenciarà també la mediació entre totes dues parts, en cas de conflicte, i altres fórmules que evitin la seva judicialització.